KERESÉS

FacebookYoutubeFeed
Bike Cafe Kerékpárüzlet és Szerviz

ÉJSZAKÁZÁS LAKÓAUTÓVAL EURÓPÁBAN

A következőkben összefoglaljuk a különböző európai országokban a kempingek és lakóautó parkolók elterjedtségét. Írunk arról is, hogy HIVATALOSAN miképpen lehet eltölteni az éjszakát kempingen kívül.
Fontos tudni, hogy az összefoglaló a jogszabályi hátterek alapján készült és nem feltétlenül tükrözi a mindennapi gyakorlatot. Például az autópálya parkolókban, kamionok számára kialakított pihenőkben sehol, soha nem jelent problémát az éjszakázás.
Célunk nem az, hogy bárkit is elriasszunk a kempingen kívüli éjszakázástól, hanem, hogy mindenki tisztában legyen a törvényi helyzettel - még ha nem is veszik ezt általában nagyon szigorúan a rend őrei - és ennek ismeretében válassza ki a neki legmegfelelőbb helyet az éjszaka eltöltésére.


Austria Ausztria Egyenletesen eloszló kempinghálózat, lakóautó parkolók az egész országban vannak. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos.
Belgium Belgium Kempingek az egész ország területén, de főleg a tenger parton vannak, kevés lakóautó parkoló. Autópálya parkolókban maximum 1 éjszaka eltöltése engedélyezett.
Bulgaria Bulgária Viszonylag gyér kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás még magán területen is tilos.
Czech_Republic Csehország Jól kiépített, egyenletesen eloszló kempinghálózat, lakóautó parkolók nincsenek. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Denmark Dánia Nagyon sűrű kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. Sok kemping Quick-Stop helyeket kínál a lakóautóknak. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Estonia Észtország Kempingek a tengerparton, lakóautó parkoló nincs. Éjszakázás csak a kempinekben engedélyezett.
Finland Finnország Jól kiépített, egyenletesen eloszló kempinghálózat, lakóautó parkolók nincsenek. A kempingen kívüli éjszakázás magánterületen a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett.
France Franciaország Nagyon sok kemping és lakóautó parkoló van. Az ezeken kívüli éjszakázást helyileg szabályozzák.
Greece Görögörszág Sok kemping van, de többségében a tengerparton. Nagyon kevés a lakóautó parkoló. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Netherlands Hollandia Sűrű a kempinghálózat és sok farmon is kínálnak kempingezési lehetőséget. Kevés a lakóautó parkoló. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos. 
Croatia Horvátország Sűrű kempinghálózat főleg a tengerparton. Kevés lakóautó parkoló van. Az ezeken kívüli éjszakázás még magán területeken is tilos.
Ireland Írország Jól kiépített, egyenletesen elosztott kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. Kempingen kívüli éjszakázás az utakon tilos. Figyelni kell a helyi szabályokra.
Poland Lengyelország Sok a kemping, de főképpen a tengerparton, lakóautó parkoló nagyon kevés. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos.
Latvia Lettország Egyenletesen eloszló kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás nem megengedett, magán területen csak a tulajdonos engedélyével.
Lithuania Litvánia A kempingek főképpen a tengerparton és a tavak környékén vannak, lakóautó parkoló nincs. Éjszakázni csak a kempingekben szabad.
Luxembourg Luxemburg Jó a kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Hungary Magyarország Az ország területén egyenletesen eloszló kempinghálózat, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Macedonia Macedónia Kempingek főképpen az ország délnyugati részén, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Montenegro Montenegró A kempingek főleg a tengerparti részeken vannak, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
United_Kingdom Nagy-Britannia Nagyon sűrű a kempinghálózat, viszont lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázást helyileg szabályozzák.
Germany. Németország Nagyon sűrű kemping és lakóautó parkoló hálózat. Alkalomszerüen egy éjszaka eltöltése engedélyezett. A szabályok településenként változhatnak.
Norway Norvégia Az ország déli részén sűrű a kempinghálózat. Nagyon kevés a lakóautó parkoló. Az ezeken kívüli éjszakázást bizonyos településeken megtilthatják.
Italy Olaszország Nagyon sűrű kempinghálózat. Az északi és középső országrészben sok a lakóautó parkoló. Ezeken kívül egy éjszaka eltöltése engedélyezett. Figyeljen a helyi szabályozásra!
Portugal Portugália A kempingek többsége a tengerparton van, a lakóautó parkoló nagyon kevés. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos.
Romania Románia Kempingek főképpen a tengerparton vannak, lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Spain Spanyolország Nagyon sok a kemping, kevés a lakóautó parkoló. Az ezeken kívüli éjszakázást helyi előírások szabályozzák.
Switzerland Svájc Az ország területén egyenletesen eloszló kemping és lakóautó parkoló hálózat. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos.
Sweden Svédország Sok kemping van, de főleg az ország déli és középső részében. Nagyon kevés a lakóautó parkoló. Az ezeken kívüli éjszakázást a helyi előírások szabályozzák.
Serbia Szerbia Viszonylag gyér a kempinghálózat, lakóautó parkoló egyáltalán nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Slovakia Szlovákia Kemping az ország valamennyi részében van, de lakóautó parkoló nincs. A kempingen kívüli éjszakázás tilos.
Slovenia Szlovénia A kempingek főként az ország északnyugati részén vanak, kevés a lakóautó parkoló. Az ezeken kívüli éjszakázás tilos.
Az oldal tartalmának személyessé tétele és a biztonságosabb mûködés érdekében honlapunkon cookie-kat használunk. Az OK gombra kattintva kérjük, hogy hagyja ezt jóvá! Jognyilatkozatunkban részletesen leírjuk, hogy miképpen gondoskodunk adatai védelméről. A Jognyilatkozatot az EGYÉB menüpont alatt találja.