KERESÉS

FacebookYoutubeFeed
Bike Cafe Kerékpárüzlet és Szerviz

A NEMZETKÖZI KEMPINGKÁRTYA

Három nagy nemzetközi szervezet, a Nemzetközi Kemping és Karaván Szövetség (Fédération Internationale de Camping, et de Caravanning, F.I.C.C.), a Nemzetközi Automobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile, F.I.A.) és a Nemzetközi Turizmus Egyesület (Alliance International de Tourisme, A.I.T.) immáron több évtizede vezette be nemzetközi kemping kártyáját (International Camping Card, C.C.I.). A zöld-sárga plasztik lapot a szövetségekkel együttműködésben lévő klubok bocsájtják ki tagjaik számára saját és szövetségük logojával.

camping_card_partners

Magyarországon az egyes klubok tagjai a Magyar Camping és Caravaning Club (MCCC, http://www.mccc.hu/), a Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetsége (MAKEOS, http://www.makeos.hu/), illetve a Magyar Autóklub (MAK http://www.autoklub.hu/) irodáiban szerezhetik be 1000-1200 forintért.

A CCI számos előnnyel jár és minden külföldre induló kempingezőnek ajánlható beszerzése. A kártya honlapján minden fontos tudnivaló rendelkezésre áll több nyelven (http://www.campingcardinternational.com/). Egy elég rossz magyar fordítás elérhető a MAKEOS honlapján. A 2011-es teljes brossúra a http://www.anwbonline.com/camping/ webhelyről tölthető le angolul, németül és franciául.

Európa néhány országában minden kempingben, de a katalógusok szerint más országokban is több helyen csak helyi, regionális vagy nemzetközi kemping igazolvánnyal (CCI kártya) lehet letáborozni.

A kártya elvileg az egész család azonosítására alkalmas a kempingekben. Ez pár éve még az esetek döntő többségében igaz volt, ma már csak kevés helyen fogadják el útlevél, vagy személyi igazolvány nélkül. Viszont mindenhol elfogadják letétnek. Előnye, hogy nem kell személyi dokumentumot kiadni a kézből (ezt a korábbi évtizedekben belénk sulykoltak alapján ma sem szívesen tesszük).

camping_card

A kártya legfontosabb szolgáltatása egy max. 2.500.000 svájci frank értékhatárú felelősségbiztosítás a kártyatulajdonos és társaságában lévő személyek (összesen max. 11 fő) által a kempingezés során okozott károk fedezetére.

A kártyatulajdonos és vele együtt utazók több, mint 1500 kempingben kapnak elvileg 5-40 %-os, gyakorlatban többnyire csak 5-10 %-os engedményt. Ez az engedmény általában nem vonatkozik a szolgáltatásokra (pl. áramcsatlakozás) és egyes helyeken csak a személy díjakból adják és a terület vagy jármű alapon számított tételekből nem. Ez más kedvezményekkel (pl. előszezoni lehetőségek) összevetve nem sok, de általában főszezonban is jár. Magyarországon elég sok, a CCI brosúrában nem is szereplő kemping nyújtja ezt a kedvezményt (míg a hazai klubigazolványokra nem adnak semmilyen engedményt sem). Általában néhány kedvezményes éjszaka már visszahozza a kártya beszerzésének költségét.

A kártya kiváltásával a tulajdonos vállalja, hogy a kempingekben néhány alapvető magatartási szabályt betart. (Kempingszabályzat betartása, tűzgyújtás csak engedéllyel, zöld területek rongálásának és szemét hátrahagyásának tilalma, mások nem zavarása, stb.)

A CCI kártyának van egy komoly veszélye is. Ha illetéktelen kezekbe kerül visszaélésre ad módot. Ez a kártya egy kis biztonságú igazolvány, csak aláírás, sem fénykép, sem PIN kód nem azonosítja a tulajdonost. Ha illetéktelen személy beregisztrál a kártyánkkal egy kempingbe és ott akár többszáz Eurós számlát csinál, a mi adataink vannak a kemping birtokában és rajtunk kereshetik a tartozást. Ezért nagyon kell vigyázni erre az igazolványra.Az oldal tartalmának személyessé tétele és a biztonságosabb mûködés érdekében honlapunkon cookie-kat használunk. Az OK gombra kattintva kérjük, hogy hagyja ezt jóvá! Jognyilatkozatunkban részletesen leírjuk, hogy miképpen gondoskodunk adatai védelméről. A Jognyilatkozatot az EGYÉB menüpont alatt találja.