FacebookYoutubeFeed

Lakóautós utazás Andalúziába
Képes beszámoló napról-napra

2018. április 17. kedd
Több, mint 2500 km megtétele után egy világvégi olajfa liget közepén találkozott össze kis csapatunk. Itt van ugyanis a 2000 méter feletti hegyek ölelésében az a kis családi kemping, ahonnan indul a programunk. A szomszédos hegyoldalból kecske és kacsák hangja hallatszik, jó esély van rá, hogy reggel kakas kukorékolásra ébredjünk. Szóval a lényeg, hogy mindenki szerencsésen megérkezett, és jókedvű.

 

2018. április 18. szerda
Buszos kirándulásra indultunk Andalúzia két szép reneszánsz városába: Ubeda-ba és Baeza-ba. Szerencsére a látnivalók szépsége feledtette idegenvezetőnk angol nyelvtudásának hiányát. Délután ellátogattunk egy oliva olaj készítő üzembe, ahol némi kóstolásra is lehetőségünk volt. Most végre éreztük, mi a különbség az extra szűz és a szűz között :-) Este volt még egy jó hangulatú közös vacsora a kempingben, házigazdáink igazán kitettek magukért.


2018. április 19. csütörtök
Ma elhagytuk Olivaországot, és Cordoba felé vettük az irányt. Egyből útba is ejtettünk egy-két fehér falut - ezek megkapóan látványos települések itt Spanyolország déli végein. Nem árt a falvak szélén leparkolni, mert ha beszorulunk, akkor a különösen szűk utcácskákon a tolatás izzasztó művelet egy lakóautóval :-) Cordoba verőfényes napsütéssel fogadott bennünket, néhányan már bringával fel is fedezték a környéket.

 

2018. április 20. péntek
Az egyszerűen elképzelhetetlen a mi számunkra, hogy egy várost teljesen átitasson a virágzó narancsfák illata. Pedig Cordobában most ez a valóság. A mai napot ebben az illatos városban töltöttük. Délelőtt Juan, az idegenvezetőnk kalauzolt bennünket az arab-keresztény-zsidó kultúrtörténet csodálatos emlékei közt. És láttunk még néhány csodálatos virágos udvart is, amelyeket már a májusi nagy versenyre készítettek elő. Délután önállóan csatangoltunk a városban, élveztük a különleges hangulatát, étteremeit.

 

2018. április 21. szombat
Elhagytuk Cordoba-t, és irány Andalúzia fővárosa: Sevilla. Aránylag kényelmes napunk volt, a többség megriadt a sevillai fesztivál miatti útlezárásoktól, és igyekezett elérni a parkolónkat, amilyen hamar csak lehet. Aki betért Carmona-ba, az egy tündéri kisvárosban sétálhatott néhány órát, és esküvőtől-keresztelőig mindenféle családi ünnepet láthatott. Este következett utunk egyik fénypontja: a sevillai Feria. Elképesztő forgatagba csöppentünk, zene, tánc, csodálatosan öltözött nők, elegáns urak és szépen feldíszített lovak közé.

2018. április 22. vasárnap
Reggel, mikor kilestünk a kocsi ablakán, csúnya, ködös időt láttunk. Kicsit ijesztő is volt, hogy miképpen lesz ebből sevillai városnézés. Aztán ahogy besétáltunk a városba, úgy bújt elő a nap, és végül ideális kirándulóidőben csodálhattuk végig Sevilla nevezetességeit: a Királyi Palotát, a Katedrálist meg a többieket. A kocsikhoz visszaérve - köszönhetően a modern technikáknak - láttuk, hogy 17-18 kilométert gyalogoltunk. :-) Este a csoport egy része még ellátogatott egy tipikus helyi eseményre, a bikaviadalra. A véres eseményekről majd holnap számolunk be, mert lapzártáig nem érkeztek még vissza a 'viadorok'.

 

KERESÉS

Bike Cafe Kerékpárüzlet és Szerviz
Az oldal tartalmának személyessé tétele és a biztonságosabb mûködés érdekében honlapunkon cookie-kat használunk. Az OK gombra kattintva kérjük, hogy hagyja ezt jóvá!