Hírlevél a lakóautózás kedvelőinek.

Érdekes és hasznos információk, gyakorlati tanácsok azoknak, akiknek a világ megismerése nem csupán cél, hanem életforma.

                                                                                                                                            2009/16.

12...11...10...

...aztán robban a bomba?

Hát nem! ezúttal a visszaszámlálás nem a kezdetét jelenti valami kiemelt rendezvénynek, vagy akciónak, hanem a végét. Még 12 nap és vége a 20 %-os ÁFA korszakának, legalábbis egyenlőre.

Az ÁFA eddig sem volt kevés. Rárakódva egy lakóautó nettó árára, megspékelve a regisztrációs adóval, milliókkal emelte meg a fogyasztói árakat. Persze, persze, adót fizetni muszáj, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit. A július 1-től érvényes  25 % éppen öttel több, mint amit még 12 napig kell fizetni.

Mennyi is ez pontosan?

Majdnem kicsúszott a számon, hogy váltsuk aprópénzre, de itt igazán nem lenne helyénvaló, hiszen nem egy marék fémpénzről, hanem súlyos százezrekről van szó.

Nézzünk egy példát! Jelenleg egy nettó 10 millió Ft értékű új lakóautó ára így alakul:   

nettó eladási ár (Ft.):      10.000.000.-regisztrációs adó (Ft):       1.020.000.-  20 % ÁFA (Ft):                 2.000.000.-                                 -------------------bruttó fogy. ár (Ft):         13.020.000.-

Ha ugyanezt a számolást elvégezzük július 1. után, láthatjuk, hogy a 25 % ÁFA már 2.500.000.- Ft, vagyis a különbség kereken 500.000,- Ft. Nekünk nem kevés, és bizonyára Önnek sem.

Mit kaphat ennyi pénzért?

  • egy komplett előtetőt elősátorral, egy kerékpártartót és egy LCD TV-t.
  • De ha Ön szeretne egy állóklímát inverterrel, az is belefér.
  • Nem kell sokat mellétenni és máris az Öné lehet egy autómata műholdas antenna rendszer.

Megnézem az akciós kínálatot >>>

Mit veszíthet, ha elhalasztja a vásárlást?

Elsősorban pénzt, és nem is keveset. Az akciós kínálatunkban van olyan autó, amit most 3,8 millióval olcsóbban kaphat meg, vagyis ennyivel többet költhet másra.

Mire lehet elkölteni 3,8 millió Ft-ot?

  • Például, ha az új lakóautójával nekivág a világnak, 120 ezer km-re elegendő üzemanyagot vehet, vagyis háromszor körbeutazhatja a Földet.
  • Ennyi pénzből egy jól felszerelt Peugeot 207-esre is futja, aminek biztosan örülne valaki a családban.
  • Ha ezt a pénzt az új lakóautójára költené, szinte minden, valóban jól használható extrát be lehetne építeni, az elősátortól, az agregáton át, a műholdas TV, telefon és internet antennáig.

Most gyorsan kell dönteni, de nem kapkodva! Ha Ön még idén szeretne venni lakóautót, akkor kár kihagynia ezt a lehetőséget. Hozza előre a döntést!

Weblapunkon a készleten lévő akciós lakóautók műszaki leírását, fényképeit és árlistáját is megtalálja. Hitelezési lehetőségekre is mutatunk példát.

 Megnézem az akciós kínálatot >>>

Tegyen próbára bennünket! Hátha tudunk adni olyan ajánlatot, aminek Ön sem tud ellenállni.

Aki sokat közlekedik autóval, ha néha gyaloglásra "kényszerül" a lakóhelye környékén, meglepő felfedezésekre tehet szert. Megdöbbenve tapasztalja, hogy kedvenc Ruhatisztító Szalonja nem csak Budán létezik, hanem a szomszéd utcában is van egy hasonló üzletük. A fagyizó a téren világbajnok fagyit mér, tényleg  igaza van a gyereknek. A zöldséges a sarkon, nem rég nyitott és a szomszéd szerint mindig friss az áruja. Valóban kívánatos, ráadásul a földieper ára sem az égben keresendő.

Kedves Olvasónk! 

Ha jól belegondolunk, az ősember egyre bővülő koncentrikus körökben ismerte meg a lakóhelye környékét. Nem volt igazán cél, ahová szeretett volna eljutni, hanem a felfedezés, az út maga  volt a fontos. A közlekedési eszközök fejlődésével az ember egyre távolabbi célokat tűzhetett ki magának. Az utazás célja az lett, hogy eljusson valahonnan, valahová. A távolság csupán egy legyőzendő akadály maradt, és ez egyre inkább igaz a mai világunkra, amikor országokat szelhetünk át autópályán, és kontinenseket ugorhatunk át repülővel.

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogyha gyakran jár azonos útvonalon, mondjuk két nagyváros között, akkor a köztes falvakon, kisebb városokon csak átrobog, mintha ott sem lennének, a nevüket is alig jegyzi meg. Ezek a láthatatlan falvak, városok, és bármily meglepő, léteznek láthatatlan országok is.

Mielőtt felfedeztük volna, ilyen ország volt számunkra Szlovénia. Olaszországba menet az út egy szakasza, amit le kell gyűrni, amin egy fenékkel át lehet menni. Legfeljebb tankolni álltunk meg, amíg érdemes volt.

Aztán egyszer csak elhatároztuk, hogy lefékezünk, és körülnézünk. A láthatatlanság köde egyszeriben elszállt. Megismertünk egy olyan országot, ahol a méretei ellenére szinte minden megtalálható. Van itt tenger, rohanó folyók, sziklás hegyek és zöld legelők. Lehet itt hegyet mászni, síelni, barlangászni, vitorlázni, raftingolni, kerékpározni és lovagolni is.

Nincs még egy ország Közép-Európában, ahol olyan hegyekkel találkozhatunk, mint a svájci Alpok, olyan síkságok terülnek el, mint a magyar Alföld, olyan középkori emlékeket fedezhetünk fel a tengerparton, mint az olasz Velencében, olyan barokk és századvégi városokban járhatunk, mint az osztrák Bécs, és olyan szőlőskertekben ízlelhetjük meg a borokat, mint Franciaországban.

Szlovénia egészen 1991-ig nem rendelkezett saját állammal, a nemzet mégis létezett, jóllehet földrajzilag szabdaltan, nyelvjárásaiban rendkívül változatosan, idegen uralkodók, uralmak alatt. Nyelve és népi kultúrája nemcsak hogy megőrizte sajátosságait, de befogadni is tudott szomszédaitól, sőt időnként hatott is azokra. A szomszéd népek hatását megfigyelhetjük az élet minden területén. A hegyvidék, az Alpok térsége az ausztriai, tehát a német nyelvterület jellegzetességeit viseli magán, míg a tengermellék az olasz, a Karsztvidék és a horvátokkal szomszédos területek a horvát, a Muravidék pedig a magyar sajátosságokat. Nyelvjárása ebből kifolyólag is olyannyira változatos, hogy vannak vidékek, ahol nagyon nehezen boldogul az, aki nem beszéli éppen azt a tájnyelvet.

Olvassa el legújabb lakóautós szemmel készített országismertetőnket, melyben Krauss Ottó Szlovéniát mutatja be Önnek. Kattintson az alábbi címre!

Szlovénia lakóautós szemmel.

Szlovénia olyan, mint egy kis ékszerdoboz, tele drágakövekkel. Bármit kivehetünk belőle, az valódi kincs, valódi érték lesz. Nincs olyan csücske, ahol ne lenne valami érdekes. Méltatlanul keveset tudunk erről az országról, lehet hogy pont azért, mert itt van közvetlenül a szomszédunkban?

Ne rohanjunk, álljunk meg! Nagyon kedves, vendégszerető emberek lakják ezt a kicsiny kis országot. Ismerkedjünk meg velük, és az éetükkel, környezetükkel! Ajánljuk mindenkinek.

Üdvözlettel:

Zelena Ferenc  és  Bánfai Zsolt


 Levanter Kft.     1149 Budapest, Mogyoródi u. 16-20.     tel: 06-1/220-7976      e-mail: info@levanter.hu