Hírlevél a lakóautózás kedvelőinek.

Érdekes és hasznos információk, gyakorlati tanácsok azoknak, akiknek a világ megismerése nem csupán cél, hanem életforma.

2010/7.

Kedves Olvasónk!

A Budapesti Karaván Szalon sikere már bebizonyította, hogy a hazai márkaképviselők készek összefogni, és együtt megrendezni egy színvonalas kiállítást, melyből nem csak mi, kereskedők, hanem Önök, érdeklődők, leendő vásárlók is profitálhatnak. A versenytársakkal való együttműködés - bár Magyarországon sokak szemében még eretnek gondolat – része a Levanter Kft. és a Suwenor Kft. üzleti filozófiájának. Ezért döntöttünk úgy, hogy tavaszi kiemelt rendezvényeinket is összehangoljuk, hogy közösen olyan előnyöket biztosíthassunk Önöknek, amire külön-külön nem lennénk képesek.

MEGHÍVÓ

A Levanter Lakóautó Kft. és a Suwenor Kft. tulajdonosai szeretettel meghívják Önt az idei tavasz két kiemelt lakóautós rendezvényére, melyre 2010. április 10-én Budapesten, egy időben, de két helyszínen kerül sor.

LEVANTER Lakóautó Börze

Ahová bárki ingyen elhozhatja és értékesítheti saját lakóautóját. Eladóknak és vevőknek is szakértő segítséget nyújtunk. Bemutatjuk a cég teljes új autó választékát is.

Helyszín: Levanter Lakóautó Kft. telephelye

1149 Budapest, Mogyoródi u. 16-20.

Nyitva: 9-15-ig

Bővebb információ:

www.levanter.hu

SUWENOR Házi Kiállítás

Megtekinthető és meg is vásárolható a cég teljes új és használt lakóautó kínálata.

Helyszín: A Suwenor Kft. új telephelye

1037 Budapest, Jegenye fasor 15/A.

Nyitva: 9-18-ig

Bővebb információ:

www.lakoauto.hu

Nézzük, milyen előnyei származnak Önnek ebből a szokatlan párosításból?

 • Tudjuk, hogy a hétvége elsősorban a családi programok ideje. Ebből az értékes időből mi sem szeretnénk sokat elvenni. Rendezvényeink egy-egy fél napot vesznek igénybe, tehát egy nap alatt mindkettőn részt lehet venni. Ha Ön vidékről érkezik, két legyet üt egy csapásra, hiszen külön előny, hogy csak egyszer kell Budapestre utaznia.
 • Ha új vagy használt lakóautót szeretne venni, nem kell körbeautóznia az országot. Az aktuális kínálat jelentős részét, több mint hetven lakóautót nézhet meg élőben, és hasonlíthat össze egymással ezen a két helyszínen, amihez hasonló választék nem volt még Magyarországon. Közvetlenül tárgyalhat az eladókkal, és akár azonnal szerződést is köthet.
 • Ha eladni szeretne, tudnia kell, hogy a rendezvények elég nagy publicitást kapnak, hiszen mindkét cég mozgósítja a saját partneri körét, és felhasználja a hirdetési lehetőségeit, ezért összességében sokkal több potenciális vevőre számíthat Ön is.
 • Ön akár vesz, akár elad, igénybe veheti mindkét cég szakértő munkatársainak segítségét.
 • Ha Ön csak később szeretne lakóautót vásárolni, akkor is érdemes kilátogatnia rendezvényeinkre, mert gyakorló lakóautósokkal találkozhat, beszélgethet, megkérdezheti a véleményüket, ami segítheti Önt a választásban.
 • Ha Ön csak később szeretné értékesíteni jelenlegi lakóautóját, akkor is várjuk, mert konkrét információkat kaphat a piaci keresletről - kínálatról, és ez alapján könnyebben és reálisabban meghatározhatja saját autójának értékét.

Elég meggyőző? Nem is érdemes tovább magyarázni. Akit ma Magyarországon érdekel a lakóautózás, az legjobb, ha már most megjelöli a naptárában (telefonjában) az április 10-ét.

Amennyiben több részletet szeretne megtudni a Tavaszi Lakóautó Börzéről, kattintson ide, a rendezvény weblapjára .

Megtudhatja, hogy

 • hogyan regisztrálhat, ha eladni szeretne,
 • hogyan végeztethet állapotfelmérést,
 • hogyan, és mikor fogjuk értesíteni Önt is a használt lakóautó "felhozatalról",

Figyelje az e-mail postafiókját, mert a következő 10 napban folyamatosan küldeni fogjuk Önnek a friss híreket

Önt is szeretettel várjuk mindkét helyszínen.

Zelena Ferenc és Bánfai Zsolt Harmath András

Levanter Lakóautó Kft. Suwenor Kft.

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert regisztrált a Levanter Lakóautó Kft. hírlevelére. Előfordulhat, hogy Ön a Suwenor Kft.-től is megkapja ezt a levelet. Ennek az az oka, hogy az adatbázisaink összefésülésére és az azonosságok kiszűrésére nincs mód, hiszen Önnek is azt ígértük, hogy soha nem adjuk ki az adatait másnak. Most is ehhez tartjuk magunkat.


Amint azt bizonyára Ön is tudja, a bombariadó miatt elmaradt

"Az év veterán lakóautója" díj

díjátadó ünnepsége, amit április 10-én 11 órakor a Levanter Lakóautó Börze keretében fogunk pótolni, melyre Önt is szeretettel várjuk.

A veterán lakóautók is szerepelnek azon a diaporáma sorozaton, mely a Budapesti Karaván Szalon képeiből készült. Minden érdeklődő számára ajánljuk ezt az igen színvonalas sorozatot, amit az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.

Budapesti Karván Szalon diaporáma sorozat

Mire kell figyelni, ha nyugodtan szeretne aludni egy lakóautóban?

Van, aki teljesen haszontalannak tartja, van, aki imádja, van, akinek 3-4 óra elég, de akad, akinek 12 is kevés. Akárhogy is vélekedünk róla, mindenkinek szüksége van rá, mert tartós hiánya akár halálos is lehet. Életünkben a legtöbb időt az alvásra fordítjuk. Egy 80 éves ember kb. 25 évet töltött alvással.

Csoda-e, hogy könyvtárnyi irodalma van, és kutatók ezrei foglakoznak ezen élettani jelenséggel? Az embereket leginkább a megszokásaik irányítják. A legnehezebben megváltoztatható szokások közé tartozik az alvás. Egy lakóautó legfontosabb feladata, hogy a benne utazók számára biztosítsa a pihenés lehetőségét.

De hogyan teremthetők meg a megszokott nyugodt alvás feltételei egy lakóautóban, bárhol is legyen az a világban? Erre adunk néhány hasznos tippet.

A folytatáshoz kattintson ide!

 • Miért van egyáltalán alvásra szükségünk?
 • Hogyan védekezzünk a zaj ellen?
 • Milyen problémákat okozhat a szél?
 • Mi van, ha lejt a pálya?
 • Hogyan szabályozható a hőmérséklet?
 • Mekkora legyen az ágy?
 • Mi a jó matrac szerepe?
 • Milyen az ideális párna?
 • Mivel takarózzunk?
 • Mit tegyünk, és mit ne tegyünk lefekvés előtt?
 • Mire figyeljünk, hogy ne zavarjuk utastársainkat?
 • Mire figyeljünk, ha gyerekekkel utazunk?

A teljes cikk itt olvasható

FIGYELEM!

A hatályos jogszabályok szerint lakóautóban utazni csak biztonsági övvel bekötött állapotban lehet, az e célra kialakított üléseken. Ebből az következik, hogy lakóautóban menet közben a fekvőhelyeket nem szabad használni.


ADAC Lakóautó megállóhelyek

2009-ben próbálkoztunk először egy kifejezetten lakóautósoknak szánt katalógus terjesztésével. Ezúttal újabb kiadvánnyal bővítjük a kört.

A német autóklub, az ADAC kiadásában jelent meg a Stellplatz Führer, azaz a lakóautó kikötők 2010-es katalógusa. Ebben 19 ország több mint 3400, lakóautók számára kialakított parkolójáról találunk meg minden szükséges információt. Az odavezető út leírását, GPS koordinátákat, az elérhető szolgáltatásokat, a parkoló kialakítását, az árat, stb. A mellékelt térképekkel útközben is könnyű megtalálni a legközelebbi lakóautó kikötőt.

A kiadvány fogyasztói ára bruttó 5.710 Ft

A kiadványok utánvéttel is megrendelhetők, ez esetben a DPD futár 1.750 Ft-ért szállítja házhoz a csomagot.

Telefon: +36 30 9250 682 info@levanter.hu

RIMOR lakóautók

Levanter Kft. 1149 Budapest, Mogyoródi u. 16-20. tel: 06-1/220-7976 e-mail: info@levanter.hu www.levanter.hu