tr>
Érdekes és hasznos információk, gyakorlati tanácsok azoknak, akiknek a világ megismerése nem csupán cél, hanem életforma.

Tudja Ön pontosan, hogy melyik országokba utazva elegendő, ha csak a személyi igazolványát viszi magával?

És olyan előfordult-e már, hogy a lázas készülődés után otthon maradt valami?

Mai hírlevelünkben erre a két kérdésre adunk praktikus válaszokat.


Kedves Olvasónk!

Mióta az Európai Unió tagjai vagyunk, az ember hajlamos azt hinni, hogy végre megnyílt előtte az egész világ, és különösebb akadályok nélkül utazhat Európában bárhová, elég csak a személyi igazolványt magával vinni.

Nem árt a körültekintés utazás előtt, ezért összeszedtük az európai célországokba történő utazáshoz szükséges dokumentumok listáját. Fontos, hogy ezek csak tájékoztató adatok, indulás előtt érdemes a Külügyminisztérium honlapját felkeresni!


Európai Unió országai személyi igazolvány*
Albánia útlevél
Bosznia-Hercegovina személyi igazolvány
Fehéroroszország útlevél + vízum
Horvátország személyi igazolvány
Macedónia személyi igazolvány
Moldávia útlevél
Montenegró személyi igazolvány
Oroszország
útlevél + vízum
Svájc személyi igazolvány
Szerbia személyi igazolvány
Törökország útlevél + vízum
Ukrajna útlevél

* A Nagy-Britanniába történő utazáskor javasolt az útlevél kiváltása is!

Ha kiskorú gyermekek is jönnek velünk, akkor célszerű arról külön is tájékozódni, hogy az ő számukra milyen útiokmányokat írnak elő a különböző országok.Ki ne élte volna már át az utazás előtti összepakolás őrületét? Amikor ruhák, kenőcsök, kekszek és térképek hevernek mindenhol a lakásban.

Nem nagy dolog, de egy rendesen összeszedett pakolási lista jól jöhet a felzaklatott pillanatokban. Persze az "öreg" lakóautós állandó riadókészültségben tartja járművét, csak a friss kaját kell bedobni, és már indul is.

Azért senkinek nem árt egy gyors ellenőrzés indulás előtt. Töltse le INNEN a listánkat, és pipálja ki, amit már elpakolt!

Jó utat, kellemes nyári élményeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Üdvözlettel:

Zelena Ferenc
Levanter Lakóautó Kft.

2011/09.

Így nyár elején már minden lakóautó gyártó cég elkészíti a következő évre szánt járműveit, és elkezdődnek a kereskedőknek szóló bemutatók is. Egy ilyen találkozón jártunk nemrégiben a RIMOR-nál, ahol a sok újdonság mellett meghúzódott egy eddig sohasem látott elrendezésű autó, a Koala 50-es is. Nézzék csak meg figyelmesen a következő alaprajzot!

Rimor Koala 50 alaprajz

Bizony, hátul hosszában két emeletes ágy! Azaz a kocsiban van 6 ÁLLANDÓ fekhely, nem kell mindig átrendezgetni az étkezőt, ha nagy a család. Azt az étkezőt, amely egy széthajtható nagy asztallal bír, így az autó teljes szélességében körbeülhető.

Külön érdekesség, hogy a garázsról sem kell lemondania a leendő tulajdonosoknak. Sőt! Kettő is jut belőle, hiszen az emeletes ágyak alsó ágya mindkét oldalon felhajtható és a kialakuló nagy rakodótér a külső ajtók felől kiválóan pakolható.

Rimor Koala 50

Rimor Koala 50

Rimor Koala 50

Levanter Lakóautó Kft. 1149 Budapest, Mogyoródi u. 16-20. telefon: 06-1/220-7976 e-mail: info@levanter.hu
www.levanter.hu