Érdekes és hasznos információk, gyakorlati tanácsok azoknak, akiknek a világ megismerése nem csupán cél, hanem életforma.

Ma itt Szegeden, ahol ez az írás készült, 10°C volt. Néhány becsapott madár dalra fakadt, a mogyorón virítanak a barkák. Persze lesz ennek a jó időnek még böjtje, de az embernek óhatatlanul mehetnékje támad.

Kedves Olvasónk!

Arra gondoltunk, nézzük át együtt a 2013-as naptárt, hogyan is jönnek majd az ünnepnapok az idén. Mennyi szabadsággal milyen hosszú kirándulások tervezhetők?

MÁRCIUS 15. péntek
Az első tavaszi ünnep péntekre esik, csütörtökön munka után már lehet is indulni. Szabadság felhasználása nélkül van egy 3 napos hosszú hétvégénk!

ÁPRILIS 1. hétfő, Húsvét
Jó korán lesz az idén Húsvét, aki szívesen mozdul ki ilyenkor is, annak ismét 3 nap áll rendelkezésére.

MÁJUS 1. szerda
A hét közepére eső ünnephez hozzácsapva két nap szabadságot - hétfőt-keddet, vagy csütörtök-pénteket - összesen egy 5 napos kirándulást tehetünk. Irány az erdő! Igazi felüdülés a harsogó, friss zöld színekben pompázó természet.

MÁJUS 20. hétfő, Pünkösd
Ismét egy jó hosszú hétvége, ha még mellé csippentünk az elején, vagy a végén egy nap szabadságot, akkor az a 4 nap már alkalmas arra, hogy körbekerekezzük a Balatont, vagy elmenjünk kirándulni mondjuk a Szlovák Paradicsomba.

AUGUSZTUS 20. kedd
A hétfői munkanapot "központilag" elcseréljük 24-re, tehát ismét kikerekedett egy 4 napos hosszú hétvége.

OKTÓBER 23. szerda
Pont úgy esik, mint május 1! Két napot mellécsapva ismét összeáll a lehetőség egy 5 napos kirándulásra. Májusban még a zöld erdőnek örültünk, most az őszi színekben gyönyörködhetünk.

NOVEMBER 1. péntek, Mindenszentek
Három teljes napunk van az utazásra.

KARÁCSONY
Az igazi hab az éves naptár tortáján: 4 nap szabadsággal akár egy 13 napos síelést is betervezhetünk! Hogyan is? 21-én, szombaton dolgozunk 30-a helyett - jobb ezt már jó előre szabinak nyilvánítani. Aztán 23-24. rendes munkanap, legyen ez is szabadság. 25-26 Karácsony, 27-ét ledolgozzuk még december elején,  30-át már említettük, kell még egy nap szabi 31-re és kész a 12 napos időszak december 21-től január 1-ig.

Ez összesen azt jelenti, hogy 9 nap szabadság árán 40 nap áll rendelkezésünkre, hogy kihasználjuk a lakóautónkat. Ugye nem hangzik rosszul? És akkor még a nyári szabadságról nem is beszéltünk!

 

Üdvözlettel:
Zelena Ferenc és Dezső András

u.i: A hírlevél téma javaslatot köszönjük Küzdy Kálmánnak! Kacsintás

 

2013/01.

Megnyílt a Levanter
WEBÁRUHÁZ

A FIAMMA termékek nagyon széles választékával, TELECO antennák, TV-k kínálatával várjuk vásárlóinkat. Csak kattintson:

WEBÁRUHÁZ

és otthonról kényelmesen rendelje meg a lakóautójához, lakókocsijához szükséges kiegészítő cikkeket.

 


 

A honlapunkon megjelent két friss írásra hívjuk fel figyelmüket:

Ma már Európa sok országában kell a lámpákat nappal is használnunk. Ez a tény és a fényforrások technológiai fejlődése egy új fogalommal ismertet meg bennünket, olvassák el cikkünket:  A nappali menetjelző fényről.

 

A másik egy nagyon személyes hangulatú írás: Krauss Ottó beszél arról, hogyan használják a lakóautójukat " B típusú" életfomájukhoz: Évi 150 nap lakóautóban.

 

 
Levanter Lakóautó Kft. 1149 Budapest, Mogyoródi u. 16-20. telefon: 06-1/220-7976 e-mail: info@levanter.hu
www.levanter.hu